Liisasta vapaaherratar

On se outoa, kuinka nuoret tytöt jäävät nykyisin vanhuuseläkkeelle. Niin kuin tämä Lepän Liisa, joka siirtyi Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistyksen (Epky) projektisihteerin tehtävistä vapaaherrattareksi lokakuun lopussa. Onneksi ehdin sitä ennen kysyä häneltä muutaman kysymyksen:

Mitä Liisa meinaat tehdä ensimmäisenä vapaapäivänäsi?

Nukun varmaan pitkään, sillä edellinen ilta todennäköisesti venyy. Silloin on valtakunnallisen yliopistokeskusseminaarin illanistujaiset, joihin aion osallistua. Työurani Epanetissa alkoi muuten myös juhlaa seuraavana päivänä, heti vapun jälkeen 2005. Koska ensimmäinen vapaapäiväni osuu torstaille, joka on perinteinen kauppapäiväni, taidan kokeilla ruokakaupassa käyntiä päiväsaikaan. Silloin varmasti törmää aivan eri asiakaskuntaan kuin illalla, jolloin olen tavannut muiden työtätekevien tapaan marketissa käydä.

Millaista aikasi Epkyssä on ollut?

Aiemmat työpaikkani olivat yksityispuolella, yrityksissä.  Varsinkin alussa Epanet-professuurien rahoitus tuli EU:n osarahoittamista hankkeista, ja byrokratia oli sen mukaista. Vapaarahoitteiset hankkeet ovat joustavampia. Yliopistojen talousasioiden hoitajista on tullut vähintäänkin sähköpostikavereita. Heitä kaikkia en ole edes nähnyt, vaikka tutuiksi on tultu. Professorit ovat mukavia tyyppejä, heidän kanssaan asiat ovat sujuneet hyvin. Työyhteisöä jää tietysti kaipaamaan, mutta onneksi yhteydet jäävät.

Miten saat päiväsi jatkossa kulumaan?

Oikein hyvin, kiitos kysymästä. Aloitin juuri uudelleen italian opintoni ja jatkan joogaa. Perhe, pojan pienet tytöt, kotipuutarhan hoitaminen, matkustelu. Eiköhän niiden kanssa aika kulu oikein rattoisasti.

Hyviä eläkepäiviä Liisalle, ikävä tulee! Olet pitänyt meitä ja hankkeiden talousasioita jämptisti ojennuksessa. Toivottavasti asiat hoituvat yhtä mallikkaasti myös jatkossa.

 

– Nina Harjunpää –

 

Valokuva: Reijo Leppä

Yksi ajatus artikkelista “Liisasta vapaaherratar

  1. Sanna Valkosalo

    Mukavia eläkepäivä Liisalle! Toivottavasti törmäillään silloin tällöin Prismassa tai Tanskun maisemissa!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s