Rakennetaan yhdessä eteläpohjalainen koulu!

Seitsemäntoista eteläpohjalaista kuntaa ja Isokyrö ovat aloittaneet jättiurakan. Kunnat laativat yhteistyössä maakunnallista opetussuunnitelmaa. Uusi suunnitelma otetaan käyttöön syksyllä 2016.

Esi- ja perusopetuksen uusia opetussuunnitelmia pohjustetaan arvokeskustelulla. Kouluissa arvokeskustelua käydään mm. Unelmieni koulu – tehtävän muodossa, jossa oppilaat saavat kertoa sanoin ja kuvin tulevaisuuden koulusta. Kunnissa toteutetaan myös kaikille kuntalaisille avoimia arvoiltoja, joissa voi keskustella opetussuunnitelman arvoista.

Keskustelua opetussuunnitelman arvopohjasta täydennetään sähköisellä kuntalaiskyselyllä, joka on avoinna verkossa 3.-20.2.2014. Tuloksista koostetaan arvopohja maakunnalliselle opetussuunnitelmatyölle.

Opetussuunnitelma on koulujen kivijalka. Siihen kirjataan, mikä on oppilaan kasvun ja kehityksen kannalta keskeistä ja miten koulussa työskennellään. Se sisältää toiminta-ajatuksen ja arvot, oppiaineiden ja aihekokonaisuuksien tavoitteet ja sisällöt sekä työtavat ja arvioinnin perusteet. Opetussuunnitelma pitää sisällään myös koulun kaikki oppiaineet ja niiden tuntimäärien jakautumisen.

Arvokeskusteluun halutaan osallistaa kaikki kuntalaiset. Kutsumme kaikki eteläpohjalaiset mukaan tähän prosessiin. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa näkemyksiä siitä, mitkä arvot ovat tärkeitä koulun kasvatuksessa ja opetuksessa.

Kysely on tarkoitettu esiopetuksen sekä ala- ja yläkoulujen oppilaille, vanhemmille/huoltajille, opetustoimen henkilöstölle, kuntien luottamushenkilöille ja kaikille kuntalaisille.

Linkki kyselyyn: http://www.epops2016.com

Annika Raveala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s